DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
23.07.11 - Pět celků přijalo pozvání do Merklína, kde se o uplynulém víkendu uskutečnil tradiční turnaj v kopané, který pod názvem "Memoriál Jaroslava Holického" pořádají každoročně místní fotbalisté. Kromě domácího celku FK Merklín se v krásném přírodním areálu fotbalového hřiště v Merklíně představily týmy TJ Děpoltovice, TJ Sokol Šindelová, Vega (Česko), TJ Jáchymov a vítěz posledních dvou ročníků Olympie Hroznětín.

Šest účastníků bylo již několik dní před turnajem nalosováno do dvou tříčlenných skupin. Skupina "A"  proti sobě svedla FK Merklín, TJ Děpoltovice a TJ Sokol Šindelová, ve skupině "B" si to proti sobě rozdaly TJ Jáchymov, Vega (Česko) a Olympie Hroznětín.

Ve skupině "A" se nakonec nejvíc dařilo pořadatelskému celku z Merklína, který v prvním utkání dne dokázal udolat nejtěsnějším rozdílem (1:0) nepříjemnou jedenáctku z Děpoltovic. Svému druhému soupeři ze Šindelové uštědřili domácí lekci z produktivity už v prvním poločase, kdy dokázali vstřelit tři branky a své vedení si dokázali pohlídat až do konce zápasu, byť v samotném závěru stihla "Šindelka" ještě snížit na konečných 1:3. Vítěz této skupiny byl znám a otázkou tedy zůstávalo, kdo z duelu Sokol Šindelová - TJ Děpoltovice dostane možnost zahrát si o stupně vítězů. Nakonec se radoval mladý děpoltovický celek, který se možná rozpomenul na střelecké hody z minulého týdne v domácím turnaji a svého soupeře vyprovodil vysoko 4:1.

To ve skupině "B" se psaly napínavější příběhy. Hned v úvodu si to proti sobě rozdali dva velcí favorité; tedy celky Hroznětína a Jáchymova. Úspěšnější byli nakonec "Horalové", kteří dokázali hroznětínské porazit těsně 1:0.  Poslední celek  Vega (Česko) vlétl do turnaje ve velkém stylu, když proti favoritovi z Jáchymova dokázal držet krok a vedení 1:0 až do samotného závěru. Nakonec se Jáchymovu podařilo přece jenom Vegu obrat a to hned o všechny body. Nejkrásnější branka dne z kopaček jednoho z jáchymovských obránců a vítězný gól náhradního brankáře Jáchymova znamenal vítězství ve skupině "B". V posledním zápase základních skupin potom Olympie Hroznětín dokázala porazit celek Vega (Česko) 2:1 a po dvou vítězstvích z předešlých ročníků si zajistit účast alespoň v zápase o 3.- 4. místo.

Zápas o 5. - 6. místo proti sobě svedl týmy Sokola Šindelová a Vega (Česko). Po bezbrankovém poločase přišli dva šťastné góly Vegy, které znamenali výhru 2:0 a konečné 5. místo. Na Šindelovou v turnaji zbylo pouze 6. místo.

Utkání o 3. - 4. místo nabídlo snad úplně všechno. Zápasu Olympie Hroznětín - TJ Děpoltovice nechybělo skoro nic. K vidění byli branky, nasazení, žluté i červené karty a nakonec i penaltový rozstřel, ve kterém byli štastnější děpoltovičtí fotbalisté, kterým se podařilo v samotném závěru zápasu, ve kterém celou dobu tahali za kratší konec, přece jenom vyrovnat na 2:2 a poslat utkání do rozstřelu. V něm byli "Děpoltky" šťastnějším týmem a braly bronz. Na Hroznětín zbyly pouze nepopulární brambory.

Finále aneb utkání FK Merklín - TJ Jáchymov se po několika minutách proměnilo v nevídanou exhibii. Zkušený jáchymovský tým na domácí jedenáctku zkrátka vůbec neměl a výsledek finále by si před utkáním tipnul asi málokdo. Ukazatel skóre se po zápase zastavil na hrozivých 0:6 z pohledu papírového favorita z Jáchymova.

Vítězem memoriálu Jaroslava Holického pro rok 2011 se stal pořádající oddíl FK Merklín, který zažívá minimálně zajímavou "okurkovou" sezónu - 2 turnaje; 7 zápasů; 6 výher, 1 remíza; skóre 19:1 !!!!

 

Konečné pořadí:

 

1)   FK Merklín

2)   TJ Jáchymov

3)   TJ Děpoltovice

4)   Olympie Hroznětín

5)   Vega (Česko)

6)   TJ Sokol Šindelová

 

Individuální ocenění:

 

nejlepší brankář:  Jaroslav Satler (TJ Sokol Šindelová)

nejlepší střelec :  Jiří Kučera (FK Merklín)

nejlepší hráč:  Milan Skoupý (TJ Děpoltovice)

 
 
17.07.11 - V sobotu se v Děpoltovicích odehrál již XII. ročník fotbalového turnaje O pohár obce Děpoltovice. Deset zápasů, ve kterých si to rozdalo pět celků nakonec přineslo neuvěřitelných 47 branek.
Nejlépe se se svými soupeři, tropickým počasím a plným žaludkem po téměř devítihodinovém zápolení vyrovnal stejně jako v roce 2009 celek z Merklína, který v turnaji neinkasoval ani branku a spanilou jízdou si tak došel pro turnajový triumf. 
Domácí fotbalisté z Děpoltovic po vysokých výhrách nad ostatními soupeři nezvládli klíčový duel a obsadili nakonec II. místo.
Po debaklu v úvodním utkání turnaje věřil otovickému Sausforku málokdo. Ten se ovšem dokázal probudit a nakonec bral pro mnohé možná nečekaně III. místo.
Nováček z Dolního Rychnova dokázal bodovat pouze ve svém prvním a druhém zápase, vždy ovšem pouze za bod, což nakonec stačilo na IV. místo.
Turnaj rozhodně nesedl nejdecké rezervě, která v turnaji dokázala získat pouze jeden bod, což stačilo pouze na V. místo.
Sedmnáctá hodina děpoltovický turnaj slavnostním vyhlášením uzavřela poté, co předseda pořádajícího oddílu rozdal pět pozoruhodných individuálních ocenění, která putovala do čtyř destinací.
"Velké srdce je cena, která není až tak určená pro TOP hráče turnaje, a získat ji nemůže každý fotbalista. Jde vždycky o vyjímečnou osobnost, výkon, čin nebo nebo událost", osvětlil účel tohoto ocenění ředitel turnaje. V letošním roce si "Velké srdce" odnesli tito vyvolení (včetně komentáře ředitele turnaje):
 
František Řeřábek  (FK Nejdek)
komentář pořadatele:  "První Velké srdce putuje do Nejdku. Nepůjde ale o aktivního fotbalistu, jelikož nevím, koho za dnešní výkon na turnaji v Děpoltovicích mám z nejdeckého týmu pochválit. Direktoriát turnaje by ho ale chtěl udělit člověku, který věnoval nejdecké kopané celý život...."
Václav Šťáhlavský  (SK Dolní Rychnov)
komentář pořadatele:   "Nedokážeme si představit, že nám bude šedesát let, a že tady budeme běhat v Děpoltovicích po hřišti. Takový člověk tady dneska ovšem je. Je to člověk, který zvládl celou tu porci 160ti turnajových minut - ročník 1952 a zároveň nejstarší hráč turnaje...."
Vladimír Kadlec  (SK Sausfork Otovice)
komentář pořadatele:   "Člověk, který v Děpoltovicích kdysi také dlouhou dobu působil, a přestože se do soutěžních zápasů dostal málokdy, měl fotbal a místní klima hodně rád. Později, když na Karlovarsku vznikaly futsalové soutěže tak založil Sausfork, který se za jeho velké podpory probojoval v tomto sportu až do divize...."
Rostislav Říha  (FK Merklín)
komentář pořadatele:   "Nepamatujieme, že by z děpoltovického turnaje odešel některý z brankářů s čistým kontem. A dnes, kdy byl průměr branek tak vysoký to rozhodně nebylo jednoduché. Je to navíc skvělý člověk..."
Mikuláš Švajka  (FK Merklín)
komentář pořadatele:   "V dresu Merklína dnes nastupoval člověk, který má fotbal skutečně rád. Jednu sobotu přijde při soutěžním utkání na hřišti skoro o život, jenže následující sobotu je na tom hřišti znovu. Takovému člověku patří Velké srdce..."
 
Tělovýchovná jednota v Děpoltovicích by chtěla poděkovat všem, kteří se nejrůznějším způsobem podíleli na uspořádání XII. ročníku fotbalového turnaje "O pohár obce Děpoltovice". Poděkování patří následujícím:
 
- Obec Děpoltovice - poskytnutí finančních prostředků pro tuto akci
- společnost Maribo - Milan Gurega - poskytnutí finančních prostředků pro tuto akci 
- pan Oldřich Pospěch - vodoinstalaterské a topenářské práce - poskytnutí finančních prostředků pro tuto akci 
- Český hostinec u Adélky - Děpoltovice - kompletní řešení cateringu během turnaje na hřišti; finanční spoluúčast při řešení obědů pro všechny účastníky a samotné zajištění dobrého oběda v krásném prostředí hostince     
- rozhodčí Josef Košina - 400 minut na hřišti sám !!!
 
 
09.07.11 - Nestávalo se často, aby Tělovýchovná jednota v Děpoltovicích měla zastoupení na Mistrovství České republiky v některém z míčových sportů. Rok 2011 je tedy v tomto ohledu přelomový. Nově vzniklá beachsoccerová asociace uspořádala o tomto víkendu na pískových hřištích na koupališti Michal v Sokolově již 2. MČR ve footvolley.
Pojďme si ale tento nový sport trochu představit. Jedná se vlastně o nohejbal dvojic hraný pouze a výhradně na pískovém kurtě. Pravidla jsou hodně podobná těm nohejbalovým, ovšem s tím rozdílem, že Vám míč nesmí dopadnout ve hřišti na zem vůbec a síť je vysoká 2,20m (tedy jako u klasického volejbalu).
TJ Děpoltovice splnili podmínky vypsané pro účast v tomto poněkud exotickém turnaji a v sobotu v pravé poledne rozehráli své první utkání ve skupině. Skupin bylo na MČR celkem šest, v každé potom čtyři týmy, které dorazily z nejrůznějších koutů republiky. Dohromady tedy 24 účastníků, z nichž 95% celků hrající nejvyšší ligové soutěže třeba právě v nohejbalu. Na pískových dvorcích jsme tak měli možnost vidět extraligové nohejbalisty a několikanásobné mistry světa z Liaporu Karlovy Vary, reprezentanty v Beachsocceru z Chebu nebo juniorské mistry světa v nohejbalu z pražských Čakovic. Kromě nich potom mnoho dalších ligových nebo extraligových hráčů.
Děpoltovická dvojice Koteš - Skoupý byla nalosována do skupiny "D", kde se společně s celky KNK Klatovy, CČM Fellas Černý most a NK Most měla poprat o dvě volné vstupenky do turnajového pavouka (osmifinále). Jeden z mála amatérských týmů z Děpoltovic ve skupině bojoval s nadšením a po třech odehraných zápasech se mohl radovat ze zcela senzačního postupu z druhého místa. Na svého osmifinálového soupeře čekali Skoupý s Kotešem až do posledního zápasu základních skupin a trochu šťastně se jím stal celek SK Start Praha (hrající I. ligu v nohejbalu). Děpoltovičtí rozehráli osmifinálovou partii znamenitě a svého silnějšího soupeře porazili za obrovské podpory všech přihlížejících v prvním setu 15:10. Druhý set se nesl ve znamení chyb děpoltovických a zkušeností Pražanů, kteří vyrovnali stav na 1:1 a rozhodnout tak musel set třetí. V něm Děpoltovice rychle prohrávali, do setu se ovšem dokázali vrátit a poražení odešli až v samotné koncovce po šťastných bodech o pásku, které jsou v tomto sportu nechytatelné.
Mezi posledních osm celků se tedy probojovat nepodařilo, v konečném součtu z toho byl čistý střed - tedy 12. místo. Pohled na cestu soutěží a celkové pořadí je ze slov obou zúčastněných z Děpoltovic více než výmluvný:
 
Milan Skoupý (TJ Děpoltovice)
 
"Když jsme sem ráno přijeli a viděli, co se bude dít, byli jsme oba dost vyděšení. Zkusili jsme si tady vedle na hřišti, ale moc nám to nešlo. Postup ze skupiny jsme nečekali, spíše jsme si mysleli, že za dvě hodiny po skupinách pojedeme domů. Osmifinálový zápas jsme měli rozehraný dobře, ale nezvládli jsme to. Je z toho 12. místo a já bych měl být asi spokojený, ale je to těžké. Kdybychom uspěli ve třetím setu osmifinále, skončili bychom nejhůře šestí....Jinak ale krásná akce, je tady hodně fotografů a i televize.
Jsem rád, že jsem hrál s Lukášem. On je takový ten člověk, který se dokáže semknout a bojovat. Jinak by to tady asi nešlo."
 
Lukáš Koteš (TJ Děpoltovice)
 
"Nikdy jsme tenhle sport ani netrénovali a nakonec jsme na MČR skončili na 12. místě. Já osobně jsem spokojený, protože jsem to vůbec nečekal a i předvedená hra byla docela koukatelná. Škoda osmifinálové zápasu, protože jsme měli na to, abychom svého soupeře porazili. Pokud se kvalifikujeme na tuhle akci i příští rok, mohlo by to být ještě lepší."